Vega
Hozzávalók
- 2 szál sárgarépa (200 g)
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db narancs leve
- 1 ek méz
- 300 g kelbimbó
- 1 fej lila hagyma
A vinaigrette-hez
- 30 g natúr földimogyoró
- 80 ml olívaolaj
- 1 db friss piros chili
- 1 cm-es gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs leve
- 1 ek citromlé
Hozzávalók
- 2 szál sárgarépa (200 g)
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db narancs leve
- 1 ek méz
- 300 g kelbimbó
- 1 fej lila hagyma
A vinaigrette-hez
- 30 g natúr földimogyoró
- 80 ml olívaolaj
- 1 db friss piros chili
- 1 cm-es gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs leve
- 1 ek citromlé
A répát megpucoljuk, hosszabb hasábokra vágjuk, és mikróban 800 W-on kb. 2 perc alatt 80%-osra puhítjuk. A mogyorót késsel kicsit durvára vágjuk, és egy serpenyőben közepes lángon, szárazon lepirítjuk. Öntünk rá 2-3 evőkanál olajat és rádobjuk a felkarikázott chilit, a reszelt gyömbért és a szeletelt fokhagymát is, majd jól átpirítjuk az egészet. Ezután befőttesüvegbe szedjük, belefacsarjuk a narancs levét, hozzáadjuk a maradék olívaolajat és a citromlevet, majd jól összerázva vinaigrette-et készítünk.
A répákat 2 evőkanál olajon jó alaposan körbepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a narancs levével és a mézzel karamellizáljuk, majd kiszedjük és félretesszük. A kelbimbót leveleire bontjuk szét, és a serpenyőben a maradék olajon elkezdjük pirítani, sózzuk, borsozzuk, majd beledobjuk a vékony félkarikákra vágott lila hagymát, és 1 perc alatt gyorsan átpirítjuk. Hozzádobjuk a karamellizált répákat, összeforgatjuk és egy tálba borítjuk az egészet, végül a vinaigrette-tel meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a vadulós kelbimbósaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ha féltek a vadulós kelbimbósaláta receptjétől, de mégis ennétek egy kis kelbimbót, akkor ezeket a kajákat próbáljátok ki!
Meleg zeller-kelbimbó saláta házi diójoghurttal