Hozzávalók
- 4 db kovászos spanyol bagett
Medvehagymás körözött hozzávalók
- 125 g túró
- 80 g juhtúró
- 50 g tejföl
- 1 csokor friss medvehagyma
- ½ fej lila hagyma
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 mk pirospaprika
- só
Kolbászos tojáskrém hozzávalók
- 3 db tojás
- 80 g kolbász
- 150 ml olaj
- 1 tk mustár
- 1 - 2 tk almaecet
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 csipet porcukor
- 1 szál újhagyma
Tojásos remulád hozzávalók
- 1 db főtt tojás
- 100 g majonéz
- 1 mk reszelt torma
- 25 g savanyú uborka
- 50 g sonka
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 szál újhagyma
- 1 csipet pirospaprika
- 50 g tejföl
Hozzávalók
- 4 db kovászos spanyol bagett
Medvehagymás körözött hozzávalók
- 125 g túró
- 80 g juhtúró
- 50 g tejföl
- 1 csokor friss medvehagyma
- ½ fej lila hagyma
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 mk pirospaprika
- só
Kolbászos tojáskrém hozzávalók
- 3 db tojás
- 80 g kolbász
- 150 ml olaj
- 1 tk mustár
- 1 - 2 tk almaecet
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 csipet porcukor
- 1 szál újhagyma
Tojásos remulád hozzávalók
- 1 db főtt tojás
- 100 g majonéz
- 1 mk reszelt torma
- 25 g savanyú uborka
- 50 g sonka
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 szál újhagyma
- 1 csipet pirospaprika
- 50 g tejföl
Medvehagymás körözött hozzávalók:
A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a juhtúrót, a tejfölt, az apróra vágott medvehagymát és lila hagymát. Ízesítjük köménnyel, pirospaprikával, sózzuk, majd alaposan összekeverjük az egészet.
Kolbászos tojáskrém hozzávalók:
A tojásokat bő vízben feltesszük főzni, a kolbászt felkarikázzuk, és közepes lángon, 5-7 perc alatt kisütjük a zsírját. A tojást 7 perc főzés után levesszük a tűzről, kihűtjük és megpucoljuk, majd egy magas falú tálba tesszük.
Hozzáadjuk az olajat, a mustárt, az ecetet, és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. Ízesítjük szerecsendióval, porcukorral, és belekeverjük a felkarikázott újhagymát. A kolbászt egy konyhai aprítógépbe tesszük, morzsalékosra zúzzuk, majd ezt is hozzákeverjük a tojáskrémhez.
Tojásos remulád hozzávalók
A keményre főtt tojást apró darabokra vágjuk. Egy keverőtálba tesszük a majonézt, a tojást, a reszelt tormát, az apró kockákra vágott uborkát és sonkát. Beledobjuk a felaprított petrezselymet és újhagymát, a pirospaprikát és a tejfölt, majd az egészet összekeverjük. Frissen pirított kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk a krémeket.
Ha tetszettek a szendvicskrém receptek, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!